KOSTIĆU SREBRO NA EJU KUPU U RUMUNIJI

Objavljeno: 10 маја, 2015

Ovog vikenda, 9-10.05.2015. godine u rumunskom gradu Cluj Napoka održan je EJU KUP za kadete na kojem je nastupilo 484 takmičara iz 28 država. U muškoj konkurenciji bilo je 292 a u ženskoj 192 takmičara. Srpska reprezentacija je nastupila sa 33 takmičara od kojih 20 u muškoj i 13 u ženskoj konkurenciji. Osvojeno je ukupno 6 medalja od kojih su 2 zlatne jedna srebrna i 3 bronzane, stim što su naše devojke bile uspešnije od muškaraca. One su osvojile dve zlatne i 3 bronzane medalje dok su muškarci uzeli samo jedno srebro i jednu bronzu. Reprezentacija je na kraju zauzela visoko 5-to mesto u ukupnom plasmanu a isped nas su samo reprezentacije Ukrajine, Mađarske, Rumunije i Turske.

naslovna

Plasman muškarci:

+90 kg. Kostić Vladimir II mesto

-90 kg. Brašnović Darko III mesto

Vidojević Ivan VII mesto

-81 kg. Simić Teodor VII mesto

-66 kg. Rinkovec Filip VII mesto

-48 kg. Petrović Nadežda I mesto

Stojadinov Andrea III mesto

Vuković Marija III mesto

-63 kg. Obradović Jovana I mesto

Obradović Anja V mesto

+70kg. Slavković Sara V mesto

Kostić Vladimir je u kategoriji +90 kg. imao 15 takmičara a zbog odlične pozicije na svetskoj rang listi u Rumuniji je bio nosilac druge grupe. U prvom kolu za dva shido-a je bio  bolji od Necheporiuk Kyryla iz Ukrajine a u drugom i od Miljević Filipa iz Hrvatske kojeg je bacio za yuko i waza-ari i zadržao u zahvatu do ipona. Ovo mu je donelo i plasman u polufinale gde je bio bolji od Fabos Kristofa iz Mađarske kojeg je pobedio na waza-ari i izborio planirano finale. U finalu je poražen od Madžhidov Krursheda iz Tadžikistana koji ga je iznenadio odličnom uchi-matom već u prvom gardu u 16-oj sekundi meča. Ovom pobedom Tadžikistanac je zaradio još 100 bodova na svetskoj rang listi a Kostić je dobio srebrnu medalju i novih 60 bodova što ga je zadržalo u prva 4 borca. Treba naglasiti da je Kostiću ovo tek treći izlazak u Evropu i na svima je bio u plasmanu. U Zgrebu je bio prvi a u ruskom Tveru 5-ti. Nesumnjivo odlična uvertira našeg kolosa pred EYOF, evropski i svetski šampionat koji očekuje naše kadete u naredna 3 meseca.

4

Ipak junakinje ovog turnira su naše dve heroine koje su nas već navikle na medalje. Juče je Petrović Nadežda iz novosadske „Slavije“ bila prva u kategoriji -48 kg, u kojoj su i Stojadinov Andrea i Vuković Marija osvojile bronzane medalje, a danas je zbog Obradović Jovane iz beogradskog „OJK“-a ponovo svirala srpska himna. U ovoj kategoriji do 63 kg očekivali smo sestrinsko finale ali ih je već žreb sastavio u istoj grupi gde su se sastale već u polufinalu. Bolja je bila Jovana a Anja je posle izgubila i borbu za medalju i ostala na 5-oj poziciji. Utisak „OJK“-ovaca je popravio Brašnović Darko koji je u kategoriji do 90 kg stigao do polufinala gde je poražen ali je potom odbranio bronzu protiv odličnog borca iz Lihtenštajna.

Sem osvajača medalja treba pomenuti i Slavković Saru koja je u kategoriji +70 kg izgubila borbu za medalju i ostala 5-ta. U plasmanu su bili i Rinkovec Filip, Simić Teodor i Vidojević Ivan koji su osvojili 7-ma mesta i nagovestili da izrastaju u vrsne borce.

Naš drugi reprezentativac, Aničić Stefan je nastupao u kategoriji do 73 kg. u kojoj je bilo čak 55 takmičara. On je u prvom kolu bio bolji od Markovinović Karla iz Hrvatske za ceo ipon. U drugom kolu savladao je i odličnog Turčina, Bilići Hasana, takođe za prelep ipon koji se već vrti na društvenim mrežama. U trećem kolu je poražen od Rudll Vadima iz Moldavije. U rpesažu je poraž-en i od Janus Zidan Nika iz Slovenije tako da je takmičenje završio sa dve pobede i dva poraza što je solidan nastup obzirom da je 1999. Godište pa i iduće godine ostaje u konkurenciji kadeta.

Naš trener Morina Šefki nije krio zadovoljstvo rezultatom i borbenošću naša dva reprezentativca kao i nacionalni trener, Munir Šabotić koji je vodio mušku reprezentaciju u Rumuniji. Žensku reprezentaciju je u otsustvu nacionalnog trenera Spasić Dragana iz Niša vodio Jovičić Vladimir iz novosadske Slavije. Pored njih pomagali su i klupski treneri Krstekanić Vladimir iz Kikinde, Belovuković Vlatko iz Sombora, Simić Nenad iz Stepanovićeva i Goran Milanović iz Novog Sada. Delegaciju je predvodio predsednik JSV i JSS, Vukmirica Svetislav.

Naša reprezentacija se vraća u Srbiju utorak jer sutra ostaje na trening kampu gde će odraditi dva treninga a potom krenuti put Srbije. Nadamo se da će putovanje biti kraće nego u odlasku jer su do Cluja putovali neverovatnih 14 sati.

Kadetima su ostala još samo dva EJU KUP-a i to u Coimbri u Portugalu 30-31. maja i Bielsko Bali u Poljskoj 6-7. Juna. Posle Poljske će biti poznata konačna rang lista a potom slede velika takmičenja.

Od 3-5. Jula Evropski šampionat u Sofiji, od 28.o7-01.08. EYOF u Tbilisiju u Gruziji i Svetski šampionat od 5-9. Avgusta u Sarajevu. Ko preživi sve ovo pričaće a naši favoriti za medalje su svakako Petrović Nadežda, Obradović Jovana i  Kostić Vladimir. Naravno biće tu još pretendenata na velike medalje a pre svih Vuković Marija i Stojadinov Andrea koje se ove godine odlično bore.

Beočin, 10.05.2015. godine

Pripremio: Media Tim „Cementa“

 

 751 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *