BEOČINCIMA 5 MEDALJA NA DRŽAVNOM U NIŠU/2015.

Objavljeno: 26 маја, 2015

U nedelju, 24.05.2015. godine u niškoj hali „Čair“ održano je prvenstvo Srbije za starije pionire (U15) na kojem su nastupili svi najbolji pioniri koje Srbija ima, a koji su pravo nastupa izborili na svojim  prvenstvima regiona  Centralne Srbije, Beograda i Vojvodine. Tehnički organizator JK „Niš“ iz Niša, na čelu sa Spasić Draganom, se potrudio da sve protekne u najboljem redu pa su ljubitelji judoa uživali u dobrim borbama pionira. Oni su se, sem za medalje, borili za mesto u reprezentaciji koja će početkom jula nastupati na Balkanskom šampionatu u Crnoj Gori, na Žabljaku. Na Balkansko idu po dva  takmičara u svakoj težinskoj kategoriji.

11348609_1153498644675780_197536442_o

„Cement“ je na ovom prvenstvu imao čak 11 takmičara a osvojeno je 5 medalja od kojih su 3 srebrne i dve bronzane. Tri takmičara su izgubili borbe za medalju pa su se morali zadovoljiti 5-im mestima. Dvoje je bilo 7-mo a samo jedan takmičar je ostao bez plasmana.

Plasman st. pionira:

-38 kg. Škamla Filip- II mesto

Bošković Borislav- V mesto

-42 kg. Kosović Velimir- V mesto

-46 kg. Kajić Alen- III mesto

-50 kg. Knežević Veljko- II mesto

Nikolić Nemanja- V mesto

Petković Vuk- VII mesto

-60 kg. Kalabić Dušan-bez plasmana

-48 kg. Varbai Kristina- VII mesto

-52 kg. Svirčević Nataša- II mesto

-63 kg. Pavlović Marija- III mesto

Trener Morina Šefki nije krio razočarenje  što u tri finala nije osvojena ni jedna zlatna medalja, na koje nas je ova grupa već navikla. Prošlogodišnji prvaci Države, Kajić Alen, Kalabić Dušan i Svirčević Nataša ove godine nisu bili na visini zadatka pa će na povratak titule sačekati najmanje godinu dana.

Ako je za utehu na prvenstvu Balkana ćemo imati tri predstavnika koji su plasmanom u finale svojih kategorija izborili to pravo. Držimo palčeve Nataši, Veljku i Filipu da na Balkanskom poprave utisak sa Državnog i obraduju nas  bar jednom zlatnom medaljom.

Koristimo priliku da se zahvalimo i roditeljima koji su svojim automobilima vozili decu u Niš ali i svojski navijali na njih sa tribina niškog „Čaira“.

 

Beočin, 25.05.2015. godine

Pripremio: Media tim Cementa

 

 491 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *