DOKTORE MIŠKO PRETERAO SI…

Objavljeno: 9 juna, 2015

IMG-20150608-WA0002

U subotu, 06.06.2015. godine u sportskoj hali u Požarevcu održano je prvenstvo Srbije za mlađe pionire na kojem je nastupio 191 takmičar iz 66 klubova. Tehnički organizator JK „Mladi radnik“ iz Požarevca se potrudio da takmičenje protekne u redu, ali je za nas Beočince bilo i neprijatnosti o kojima ćemo na kraju izveštaja reći neku reč.

„Cement“ je predstavljalo 6 takmičara koji su osvojili jednu bronzanu medalju, dva peta i dva sedma mesta.
Plasman:
-34 kg. Marko Matijević-VII mesto
-38 kg. Damir Kajić-III mesto
-50 kg. Nikola Mikec-bez plasmana
-55 kg. Veljko Domazetovski-V mesto
-60 kg. Luka Miljić-VII mesto
-56 kg. Gordana Jurković-V mesto
Komentar:
U subotu je bio loš dan za nas Beočince koji smo bili na prvenstvu Srbije za mlađe pionire u Požarevcu. Čak ni prošlogodišnji prvak Države, Damir Kajić nije odbranio titulu iako se to od njega očekivalo obzirom da od nove godine ne zna za poraz. Doduše kum u tome mu je bio i sudija iz Sombora, Marko Stipankov koji je sudio njegov prvi meč na ovom prvenstvu. U jednom momentu protivnik je bacio Damira za yuko ili njviše za waza-ari, ali je sudija Stipankov digao ruku za ipon. Kada smo mi treneri povikali da to bacanje ne može biti ipon sudija Stipankov je pogledao kontrolora suđenja, Belovuković Vlatka (takođe iz Sombora) koji mu je klimnuo glavom i potvrdio ipon, na naše veliko iznenađenje, jer kontrolori imaju „care sistem“ i mogu da provere svaku spornu situaciju, što ovaj put nisu smatrali potrebnim?! Tako je Kajić ispao već u prvom kolu ali pošto ga je taj dečak povukao u repesaž kasnije je pobedio tri borbe i uzeo bronzanu medalju za utehu. Da nije dosuđen ipon on je borac koji bi verovatno nadoknadio i waza-ari, ali avaj. Sudije sude po svom nahođenju i svojoj časti. Pošto smo imali snimak te borbe dostavili smo ga predsedniku sudijske komisije, gospodinu Škrbić Siniši, koji je bio u Požarevcu, i kada ga je pogledao složio se da bacanje nikako nije za ipon već najviše za waza-ari i snimak odneo sudiji Stipankovu i kontroloru Belovukoviću koji su rekli: „sada vidimo da nije bio ipon“. Ali šta to vredi kada je takmičenje u toj kategoriji nastavljeno i popravka situacije nije bila moguća. Zašto je sudija dosudio ipon, koji očigledno nije postojao, a kontrolor suđenja potvrdio njegovu odluku, ne znamo i neka im je na dušu svaka suza našeg dečaka Damira Kajića. Snimak borbe možete pogledati ispod.

Da li je ovaj nemili događaj već na početku takmičenja uznemirio i ostale naše takmičare, pa i nas trenere, ne znamo ali je činjenica da nam posle toga ništa nije polazilo za rukom tako da su takmičari ispadali redom jedan za drugim, a do bronzane medalje je stigao samo ucveljeni Kajić.
No ovo nije bila jedina neprijatnost za nas Beočince jer smo prošli ponovno maltretiranje predsednika takmičarske komisije gospodina profesora, doktora Miška Blagojevića. On je u jednom momentu tražio da naš trener Morina Šefki napusti trenersku stolicu jer nije imao trenersku licencu oko vrata, što je Šele i učinio. Videvši ovo u pomoć je priskočio naš šef stručnog štaba, Andrija Mumović koji je oko vrata imao licencu pa je seo na trenersku stolicu da vodi dete koje se tog momenta zateklo na tatamiju. Videvši ovo gospodin Blagojević je zatražio od sudije Nejkova da i Mumovića udalji sa stolice ali mu je Mumović pokazao da oko vrata ima svoju licencu iz 2013. godine tako da Nejkov nije ispunio Blagojevićevu naredbu. U tom momentu Blagojević je sa žirijskog stola tražio da sudije zaustave takmičenje na toj strunjači i zapretio da će tražiti od obezbeđenja da udalje Mumovića iz sale na šta mu je Mumović doviknuo da dođe on sam da ga otera sa trenerske stolice. Blagojević je u tom momentu ustao i došao do Mumovića koji je i dalje sedeo na svojoj stolici i zatražio da je napusti jer nema važeću licencu. Mumović mu je pokazao licencu i rekao da je to jedina koju ima, a da novu nije dobio upravo zbog gospodina Blagojevića koji u vezi s tim birokratski maltretira skoro sve trenere u Srbiji pa je „Cement“ uložio žalbu arbitražnoj komisiji Olimpijskog komiteta još 05.09.2014. godine. Mumović mu je tom prilikom rekao da je pred prošlogodišnju Super ligu pitao Lidiju u JSS šta će sa licencama na šta mu je ona odgovorila da nosi staru do daljnjeg što je on činio ne samo kroz ligu već i na svim prvenstvima u 2015-oj godini i nigde nije bilo problema do ovog momenta. Na ovo je Blagojević rekao da su licence za Mumovića i ostale trenere iz „Cementa“ urađene još pre 6 meseci na šta se Mumović vrlo iznenadio i pitao zašto onda o tome niko nije obavestio naš klub, da ih podignu iz kancelarije JSS. Blagojević je drsko odgovorio da to nije njegov problem i posao i otišao za žirijski sto. Ova rasprava je trajala desetak minuta i bila je vrlo neprijatna za Mumovića koji je jedan od najstarijih trenera u Srbiji i vodi naš klub već 37 godina, odnosno od osnivanja. Naravno Mumović je odbio da napusti stolicu trenera i trenerski posao je obavljao do kraja takmičenja.
Zaista postavljamo pitanje ko će više stati na put samovolji gospodina Blagojevića?? Ovde moramo podsetiti čitaoce na još jedan vrlo ružan gest Blagojevića kada su u pitanju naši takmičari. Naime na prvenstvu Srbije za kadete koje je održano u Stepanovićevu on je opet imao svoju „rolu“ o kojoj smo pisali u izveštaju sa tog prvenstva (koji možete pogledati u arhivi našeg sajta od 21.03.2015. pod naslovom „Kadeti Cementa odlični na državnom“ – https://jkcement.rs/6157/kadeti-cementa-odlicni-na-drzavnom/). Reč je o incidntu prilikom dodele medalja kada je gospodin Blagojević naredio da se devojčici iz JK “Tehnolog” iz Sr. Mitrovice ne uruči srebrna medalja, pošto su u toj kategoriji bile samo dve takmičarke, a po „evropskom“ pravilniku, koji Miško zastupa, za medalju se mora imati najmanje jedna pobeda. Tek posle dve nedelje smo saznali da je i našoj takmičarki Knežević Aleksandri, oduzeta medalja posle silaska sa postolja. Naime ona je u kategoriji -44 kg osvojila bronzanu medalju tako što je pobedila jednu takmičarku, a tri borbe izgubila, obzirom da ih je u kategoriji bilo 5 pa su radile svaka sa svakom. Kada je Zeremski Pavle, koji je vodio liste, prozvao takmičarke da dođu do postolja da prime medalje došla je i naša Aleksandra, popela se na postolje, primila zasluženu medalju, što je naš trener Mumović ovekovečio svojim mobilnim telefonom, što uobičajeno čini. ( u galeriji fotografija sa tog takmičenja slika broj 9 gde ona stoji pored nacionalnog trenera Munira Šabotića, koji je uručivao medalje). Pošto je ostao da slika i ostale osvajače medalja Mumoviću je promakao momenat kada je gospodin Blagojević pozvao rukom za žirijski sto Aleksandru i uzeo joj medalju, uz tumačenje da ona ne može biti treća kada ih u kategoriji ima 5. (gde je sad tumačenje da se za medalju mora imati najmanje jedna pobeda?)

20150321_171827

Dete je predalo medalju i zaćutalo pa to treneri nisu ni znali, iako se vidi na naslovnoj fotografiji sa tog takmičenja da je nevesela i pognute glave sedi pored trenera Mumovića. To smo otkrili tek posle tri nedelje kada nam je to Aleksandra ispričala na jednom od treninga.

stepanovicevo

Neverovatno dokle je spreman da ide gospodin Blagojević kad je u pitanju „osveta“ našem klubu koji mu jedini ne dozvoljava da birokratski maltretira sve u Svezu, kao što smo već gore opisali u vezi sa trenerskim licencama. Ne smeta mu ni da ucveli jednu devojčicu koja je tek ušla u kadetsku konkurenciju iz pionira. Radi pravilnog uvida u čitavu stvar na kraju vesti možete pogledati i žalbu JSS i odgovor JSS kao i našu žalbu arbitražnoj komisiji Olimpijskog komiteta posle toga.
Pošto smatramo da ovo više nisu slučajnosti nego „lična“ osveta Blagojevića podnećemo predlog Upravnom odboru JSS za smenu gospodina Blagojevića sa funkcije predsednika takmičarske komisije. Ukoliko smatrate da smo u pravu lajkujte ovu vest ili nam pošaljite uljudan komentar koji ćemo obajaviti.

Beočin, 07.06.2015. godine
Pripremio: Media tim „Cementa“

Galerija fotografija:

Prilozi:

Mejl Lidiji u JSS od 08.06.2015.u vezi licenci

Odgovor JSS od 06.08.2014. na našu žalbu o licenciranju

Žalba JSS na licenciranje trenera od 23.07.2014.

Žalba OKS str. 1

Žalba OKS str. 2

 2,324 total views,  1 views today

One Comment

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *