KOSTIĆ SEDMI NA EVROPSKOM KUP-U U POLJSKOJ

Objavljeno: 9 јуна, 2015

 

Proteklog vikenda 06-07.06.2015. godine u Poljskom gradu Bielsko Biala održan je Evrpski KUP za kadete na  kojem je nastupilo 445 takmičara iz 26 zemalja evrope i Sveta. Reprezentacija Srbije je nastupila sa 21 takmičarem a osvojene su dve medalje, jedno peto i 4 sedma mesta. Mušku reprezentaciju je predvodio nacionalni trener Munir Šabotić iz Kanjiže a žensku Vladimir Jovičić iz Novog Sada. Pomagalo im je još nekoliko klupskih trenera koji su potegli put do Poljske.

logo_start

„Cement“ je predstavljao naš kadetski reprezentativac Vladimir Kostić koji je sa dve pobede i dva poraza zauzeo 7. mesto u kategoriji +90 kg. Možda smo očekivali koji stepenik više ali stičemo utisak da Kostić  na ovom takmičenju nije pokazao koliko može.

kostic

Kostić je, zahvaljujući najboljoj poziciji na rang listi, (4-to mesto) bio slobodan u prvom kolu pa je u drugom čekao pobednika između Francuza i Mađara. Pošto je iz tog meča kao pobednik izašao Mađar Waczulik Richard, Kostić se sastao sa njim i savladao ga iponom. U trećem kolu sastao se sa Zaalashvili Gelom iz Gruzije koji je učestvovao samo na jednom KUP-u do sada, i imao samo dva boda na rang listi i zauzimao 56-tu poziciju, nadali smo se da će ga Kostić proći i plasirati se u polufinale. No Gruzijac je bio bolji i našeg Kostića savladao iponom u zahvatu gušenja okuri-eri-jime. Gruzijac je kasnije ušao i u finale i osvojio srebrnu medalju a Kostić je otišao u repesaž gde se prvo sastao sa Miljević Filipom iz Hrvatske koji je na ovo takmičenje došao kao 25-ti na svetskoj rang listi. Kostić je bio bolji za jedan šido što mu je omogućilo dalje takmičenje. U četvrtoj borbi sastao se sa Messelberger Danielom iz Nemačke od kojeg je na žalost izgubio i morao se zadovoljiti samo 7-im mestom. Ni Nemac nije bio bolje sreće jer je u borbi za medalju poražen od Tobe Naokija iz Japana. Zanimljivo je da su u finalu bili Moisiev Aleksei iz Ukrajine i pomenuti Gruzijac koji je pobedio Kostića, a oba dele 56-tu poziciju na svetskoj rang listi. Bolji je bio Ukrajinac i zasluženo osvojio zlatnu medalju i  100 bodova na svetskoj rang listi.

Plasmanom na 7. mesto Kostić je uknjižio još 16 bodova i sa 204 koliko je skupio do sada imaće 220 bodova i zadržaće 4-tu poziciju na svetskoj rang listi i treću na evropskoj listi što mu može biti od koristi u žrebu na prvenstvima Erope i Sveta koja ga očekuju ovog leta. No pre toga on će učestvovati idućeg vikenda na prvenstvu Balkana u Krajovi/Rumunija i Olimpijadi mladih (EYOF) u Tbilisiju/Gruzija, krajem meseca jula.

Najbolja u srpskoj reprezentaciji bila je Jovana Obradović iz beogradskog „OJK“-a koja je u kategoriji -63 kg. osvojila prvo mesto i zlatnu medalju pa se zbog nje u Poljskoj čula i naša himna „Bože pravde“. Bronzanu medalju je osvojila Nadežda Petrović iz novosadske „Slavije“ koja je nastupala u kategoriji do 48 kg. Blizu medalje je bila i Jovanina sestra Anja Obradović koja je izgubila borbu za medalju i osvojila 5-to mesto. Pored našeg Kostića, plasmane na sedma mesta su osvojili Nemanja Milić u kategoriji -55 kg, Stefan Micić do 90 kg. i Đurđina Radmilović u kategoriji -70 kg. Sa dve medalje i 5 plasmana Srbija je zauzela visoko 8-mo mesto od 26 zemalja učesnica.

Ovo je bio zadnji kadetski EJU KUP za ovu sezonu a sada predstoje pravi izazovi. Prvo na Balkanskom u Rumuniji, zatim EYOF-u u Gruziji pa na prvenstvima Evrope u Sofiji i prvenstvu Sveta u Sarajevu/BIH. Nadamo se da će naši takmičari Vladimir Kostić i Marija Ivković, koja će se takmičiti u kategoriji do 52 kg. sa ovih takmičenja doneti bar jednu medalju u Beočin. Na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji učestvovaće i Stefan Aničić u kategoriji do 73 kg. Držimo im palčeve…

Preuzmite dokument (PDF, 161KB)

Beočin, 08.06.2015. godine

Pripremio: Media tim Cementa

 458 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *