KOSTIĆ VLADIMIR PRVAK BALKANA

Objavljeno: 15 јуна, 2015

Ovog vikenda, 13-14.06.2015. godine u rumunskom gradu Krajovi održano je prvenstvo Balkana za kadete na kojem su nastupila po dva takmičara iz svih 9 balkanskih zemalja. Reprezentaciju Srbije predvodili su nacionalni treneri, Munir Šabotić iz Kanjiže (za muškarce) i Dragan Spasić iz Niša  (za žene) a pomagalo im je i nekoliko klubskih trenera.

11401302_828683273889770_8264023604899145429_n

„Cement“ je u reprezentaciji imao tri takmičara koji su se borili za medalje ali i za boje Srbije. Ono što nije pošlo za rukom Mariji Ivković, prvog takmičarskog dana, i Stefanu Aničiću, pošlo je za rukom Vladimiru Kostiću koji je u kategoriji +90 kg. savladao sve svoje rivale i tako postao prvak Balkana. Da podsetimo da je on prošle godine zastao u finalu gde je poražen od Turčina ali je tada Marija Ivković bila na visini zadatka i okitila se zlatnom medaljom, koja je bila i jedina za Srbiju. Na sreću ove godine srpski orlići su bili znatno bolji jer su do zlata, sem našeg Kostića, stigli i Nemanja Milić u kategoriji do 55 kg, Andrea Stojadinov -48 kg, Milica Perišić -52 kg i Anja Obradović u kategoriji -63 kg. što je bilo dovoljno za prvo mesto u ukupnom pasmanu svih zemalja učesnica. Od svih srpskih finala izgubili smo samo jedno i to Nevena Grubišić iz kikindskog „Partizana“ koja se morala zadovoljiti srebrnom medaljom. Još nekoliko takmičara je osvojilo bronzane medalje što nas je samo učvrstilo na prvom mestu ekipno. Bravo orlići..

Kostić Vladimir je do zlata stigao tako što je u prvom kolu iponom savladao odličnog rumunskog takmičara, Boldis Marca. U drugom kolu savladao je grčkog reprezentativca Tsoumitas Dimitriosa na yuko. U polufinalu je bio bolji od Krsmanović Aleksandra iz BIH kojeg je bacio na ura-nage za ipon i plasirao se u finale gde ga je čekao drugi bosanac, Vujičić Vasilije. Da baš ne leži bosancima Vlada je pokazao i u finalu kada je prelepim deashi-baraem bacio Vujičića. Ovim  je zatvoren  balkanski šampionat uz srpsku himnu „Bože pravde“ sa Kostićem na pobedničkom postolju. Obzirom da Vladi predstoje prvenstva Evrope i Sveta, kao i olimpijada mladih (EYOF) nadamo se još kojoj medalji od njega ove godine.

Stefan Aničić je nastupio u kategoriji do 73 kg u kojoj je bilo 16 takmičara. On je izgubio u prvom kolu od turskog takmičara koji ga je povukao u repesaž gde je Stef dobio šansu za popravni. U prvoj borbi repesaža on je bio bolji od grčkog reprezentativca ali je u drugom kolu poražen od Filipa Stojaka iz BIH koji se odlično bori na EJU kupovima ove godine. Ovo je Stefanovo prvo učešće na balkanskim šampionatima pa se nadamo da će iduće godine biti na pobedničkom postolju jer ostaje u kategoriji kadeta još godinu dana, kao i Marija Ivković, obzirom da su oboje 1999. Godište.

Marija Ivković na žalost nije odbranila zlatnu medalju od prošle godine jer je poražena već u prvoj borbi od crnogorske takmičarke, koja je nije povukla u repesaž, pa je Marija tako i završila nastup na ovom šampionatu. Nadamo se da je njena kriza prolazna i da će Marija pokazati koliko vredi na predstojećim šampionatima na koje će ići ovoga leta.

Sa našim takmičarima u Rumuniji je bio i trener Morina Šefki koji nije krio zadovoljstvo Vladinim nastupom i lepim rezultatom, što će mu dati dodatni motiv za još bolji rad u klubu. Čestitke treneru i našem šampionu Balkana Vladi Kostiću.

Zanimljivo je da je ovo bio 65-ti nastup Beočinaca na Balkanskim prvenstvima do sada, gde je osvojeno 49 medalja od kojih je 16 bronzanih, 10 srebrnih, a ova Kostićeva je 23-ća zlatna medalja, pa se može reći da su „cementaši“ postali specijalisti za Balkanske šampionate. Šansu za osvajanje jubilarne  50-te medalje imaće naši reprezentativci u kategoriji starijih pionira (U-15) na Balkanskom za njihov uzrast koji će se održati na Žabljaku u Crnoj Gori od 26-28. 06.2015. godine. To su Nataša Svirčević -52 kg, Filip Škamla -38 kg i Veljko Knežević -50 kg. Srećno im bilo a Kostiću još jednom veliko BRAVOOO..

Beočin, 14.06.2015. godine

Pripremio: Media tim „Cementa“

 645 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *