ISPRAĆAJ “OLIMPIJACA”

Objavljeno: 24 јула, 2015

?????????????

Sinoć je judo klub „Cement“ organizovao ispraćaj svojih mladih „olimpijaca“, Marije Ivković i Vladimira Kostića na Olimpijadu mladih U-18 (EYOF) koja će se održati od 24.07.-02.08.2015. godine u Tbilisiju/Gruzija.

11251820_972228679496019_2490861010491766975_n

Olimpijski komitet Srbije se potrudio da svih 62-oje sportista koji će Srbiju predstavljati u Gruziji, lepo opremi i obuče, kako to i dolikuje našoj reprezentaciji i kada su Marija i Vlada izašli na plato ispred sportskog centa u olimpijskoj opremi dobili su veliki aplauz od stotinjak prisutnih sportista i građana Beočina. Prisutne je prvo pozdravio Dejan Majstorović iz TV Beočin koja je pomogla da se ova „olimpijska žurka“ organizuje na prigodan način, a potom mikrofon ustupio Andriji Mumoviću koji se obratio prisutnima i Sportskom savezu Beočina predložio da se ustanovi praksa da se sportisti koji postignu velike rezultate dočekuju na ovom mestu kao što to radi Beograd na balkonu skupštine grada. Predlog je aplauzom prihvaćen a potom su mikrofon dobili Marija i Vlada koji su se zahvalili sugrađanima koji su došli da ih isprate i obećali da će u Gruziji dati sve od sebe da dostojno predstave Beočin i Srbiju. Isto obećanje se odnosilo i na Svetsko prvenstvo na koje oboje idu odmah po povratku iz Gruzije. Svetsko prvenstvo za kadete će se održati u Sarajevu/BIH od 05-09.avgusta 2015. Posle sportista prisutnima se obratio i trener Morina Šefki koji je pozdravio prisutne i rekao da su Marija i Vlada spremni za oba ova šampionata i da se nada bar jednoj medalji. Na kraju je obavljeno i obavezno fotografisanje sa sportistima, a klub im je napravio i veliki bilbord postavljen pored sportskog centra, na izlazu iz Beočina. Kada su Marija i Vlada napuštali plato ispred SPC Mumović , po starom srpskom običaju, za njima prosuo čašu vode a njome malo polio i trenera Šefkiju koji se tu zatekao.
PS. Vladi Kostiću je rođendan 24.07.2015. godine i proslaviće ga u avionu sa ostalim reprezentativcima Srbije. Poklon bi mogao sam sebi obezbediti…
Srećno bilo našim beočincima u dalekoj Gruziji a srećno bilo i svim srpskim „orlićima“ koji će nas predstavljati na ovoj, petoj po redu, olimpijadi mladih.

Beočin, 24.’7.2015. godine
Pripremio: Media tim „Cementa“

Galerija fotografija:

 1,070 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *