„BORAC-OMLADINAC“ PRVAK PRVE JUDO LIGE SRBIJE

Objavljeno: 23 новембра, 2015

20151122_182100

U nedelju, 22.11.2015. godine u staklenoj dvorani u Zrenjaninu, u tehničkoj organizaciji judo kluba „Proleter“, održan je Play-off Prve judo lige Srbije za 2015. godinu nakon kojeg je poznat plasman svih ekipa u ovogodišnjoj ligi.

Takmičenju su, kao gosti, prisustvovali Predsednik JSV i JSS Svetislav Vukmirica i Generalni sekretar JSS Lidija Popović. Na tribinama je bilo oko 250 gledalaca koji su došli da uživaju u judo borbama.
Posle uvodnih reči Direktora lige i delegata na ovom takmičenju, Jočić Miroslava prisutnim sportistima i publici u dvorani obratio se Duško Radišić u ime Opštine Zrenjanin, a nakon toplih domaćinskih reči otvorio je ovo takmičenje u kojem su nastupili domaći „Proleter“ i kikindski „Partizan“ kao prvi polufinalsti, odnosno „Borac-Omladinac“ i beogradski „Trudbenik“ kao drugi polufinalni par.

Polufinale:
JK. „PROLETER“-Zrenjanin- JK. PARTIZAN“-Kikinda
-66kg. Vukolić Nenad – Ilić Matija 2:0 (10:0)
-73 kg. Dulijan Aleksandar – Zarić Branislav 0:2 (0:100)
-81 kg. Sarić Dušan – Detari Stefan 2:0 (100:0)
-90 kg. Vuković Marko – Maričić Ivan 2:0 (100:0)
+90 kg. Nemet Boris – Pilipović Gavrilo 2:0 (100:0)
______________________________________________
REZULTAT: 8:2 (310:100)
Komentar meča:
Favoriti u ovom meču su svakako bili zrenjaninci koji nisu dozvolili nikakvo iznenađenje pred domaćom publikom. Prve meč bodove donelo im je pojačanje iz mitrovačkog „Sirmiuma“, Vukolić Nenad koji se dosta namučio sa neugodnim Ilićem koji je bio pravo pojačanje kikinđana iz „Crvene Zvezde“. U drugoj borbi videli smo prelepo bacanje Zarića koji je tehnikom „deashi-barai“ prosto počistio sa tatamija iskusnog Dulijana i poravnao rezultat na 2:2. Ovo je bilo sve od kikinđana čiji su borci potom pretrpeli tri poraza. Prvo je Sarić izvukao polugu Detariju i primorao ga na predaju. Potom je Vuković Marko „Cipi“ kao pojačanje zrenjaninaca iz Beograda, prelepom „uchi-matom“ bacio Maričića za ipon da bi na kraju Nemet savladao Pilipovića sa 100:0 i postavio konačan rezultat meča 8:2 (310:100). Treneru kikinđana Krstekaniću nije ostalo ništa drugo nego da čestita protivničkom treneru Savatoviću pobedu i plasman u finale Play-off-a.
U drugom polufinalnom meču sastali su se „Borac-Omladinac“ iz Novog Sada i „Trudbenik iz Beograda, a treneri, Simić Nenad i Nikolić Nikola su se opredelili za sledeće postave:
JK. „BORAC OMLADINAC“-N.Sad – JK. „TRUDBENIK“-Beograd
-66 kg. Župarić Stefan -Živojinović Darko 2:0 (1:0)
-73 kg. Begović Miroslav – Ivković Nikola 2:0 (0,5:0)
-81 kg. Niškanović Jovan – Tomić Đorđe 2:0 (100:0)
-90 kg. Begović Dragan – Ranković Miloš 0:2 (0:100)
+90 kg. Prgonjić Goran – Đinović Filip 0:2 (0:10)
REZULTAT: 6:4 (101,5:110)
Komentar meča: Našu najavu da je favorit ne samo u ovom meču nego i u celoj ligi „Borac“ je opravdao ali u ovom meču to nije išlo baš lako a da su bili malo koncentrisaniji beograđani su mogli prirediti prvorazredno iznenađenje koje i ovako nije manjkalo. U najlakšoj kategori „posao“ za svoju ekipu odradio je kadet Župarić Stefan koji je uspeo savladati na yuko takođe mladog takmičara „Trudbenika“, Živojinović Darka. Posle se ispostavilo da je ovde i „slomljen“ meč. U drugoj borbi iskusni Begović je furioznim tempom na kazne savladao mlađanog Ivkovića koji je pružio dostojan otpor Begoviću. U trećoj borbi videli smo odličan meč i trijumf Niškanovića koji je ove godine prešao iz „Proletera“ u „Borac“ i znatno ga pojačao. Ovom pobedom meč je bio rešen, a potom je Ranković Miloš savladao mnogo iskusnijeg Begović Dragana na 4 kazne i smanji rezultat na 6:2. U zadnjoj borbi ovog meča sastali su se mladi Đinović Filip i mnogo iskusniji Prgonjić Goran koji je za ovu ligu prešao iz „Cementa“ u „Borac“ da bi mu pomogao da uđe u Super judo ligu Srbije. Sreća je da ova borba nije ništa odlučivala za „Borac“ jer je Đinović uspeo napraviti iznenađenje i savladati Prgonjića koji je ceo meč pogrešno radio i forsirao svoju specijalku „harai-goshi“ koju na levi gard Đinovića nikako nije mogao plasirati. Bilo kako bilo Đinović ga je bacio za waza-ari koji je uspeo sačuvati do kraja borbe i ublažiti poraz svoje ekipe na pristojnih 6:4 a Prgonjića je ostavio da razmišlja da li se ovakva takmičenja mogu raditi bez redovnog treniranja..
Finalni meč:
JK BORAC-OMLADINAC“-N. Sad : JK „PROLETER“-Zrenjanin
-66 kg. Župarić Stefan -Vukolić Nenad 0:2 (0:10)
-73 kg. Begović Miroslav – Kovačević Nikola 2:0 (100:0)
-81 kg. Niškanović Jovan – Sarić Dušan 2:0 (0,5:0)
-90 kg. Begović Dragan – Vuković Marko 2:0 (100:0)
+90 kg. Prgonjić Goran – Nemet Boris 2:0 (100:0)
REZULTAT: 8:2 (300,5:10

Komentar meča:
Po našoj jučerašnjoj proceni „Borac“ je bio favorit u ovom meču što se ispostavilo tačnim jer je vrlo ubedljivo savladao domaći „Proleter“ sa 8:2. No da li je moglo biti i drukčije..
U prvoj borbi Vukolić je dominirao u celoj borbi sa mladim Župarićem koji se trudio da ne padne na ipon što mu je i pošlo za rukom jer je Vukolić uknjižio samo „waza-ari“ na niski „seo-inage“. Posle ovog vođstva od 2:0 domaći borci su pretrpeli 4 poraza tako što je prvo mlađi od Begovića savladao Kovačevića na 4 kazne a potom smo gledali rovovsku borbu dva zrenjaninca i dojučerašnja klupska druga, Ničkanovića i Sarića. Iako je Niškanović bio mnogo aktivniji borac i mnogo više ulazio nije uspeo baciti Sarića kojem su sudije malo tolerisale neaktivnost tako da je na kraju Niškanović pobedio sa 2:3 u kaznama i tako „prelomio“ meč jer se očekivala sigurna pobeda Vukovića nad starijim Begovićem kao i Prgonjića nad Nemetom. No džudo ne bi bio zanimljiv kada ne bi bilo iznenađenja kakvo je priredio Begović Dragan. Posle jednog lošeg ulaska Vukovića, Begović je hitro iskoristio ukazanu priliku i uhvatio Vukovića u zahvat iz kojeg se beogradsko pojačanje „Proletera“ nije uspelo izvući. Ovom pobedom Begović je doneo prvu titulu prvaka Prve judo lige svom klubu, koji je osnovan tek pre tri-četiri godine. U zadnjoj borbi Prgonjić je na 4 kazne savladao Nemeta i malo se izvadio za loše izdanje protiv Đinovića, ali i postavio konačan rezultat ovog finalnog meča 8:2 (300,5:10).
Da pomenemo i sudije, Belovuković Vlatka, Malešević Nikolu, Nikolić Nemanju, Vučković Vladimira i Kenjalo Dragoslava, koji su odsudili sve današnje mečeve uz pomoć „Care sistema“ koji juče nije funkcionisao. I danas su sudije, kao i juče, bile na visini zadatka i bez većih grešaka doprinele da se dobije realan plasman svih ekipa u ligi.
Pohvale zaslužuje i tehnički organizator takmičenja „Proleter“ čiji su se vredni radnici potrudili da organizacija Play-off-a bude na zavidnom nivou kako i priliči ovakvom takmičenju.
Na kraju programa uručene su medalje takmičarima sva četiri kluba, a pobedniku je pripao prelazni, i pehar u trajno vlasništvo. Direktor lige i JSS se opet nisu potrudili da pehar dobije i finalista, pa zašto da ne i osvajači 3-eg mesta, kako bi ovi klubovi u svojim vitrinama imali trajno svedočanstvo o ovom uspehu, jer medalje takmičari odnesu kući.. Na ovo ukazujemo već nekoliko godina, a isti slučaj je i sa Super judo ligom. Ti pehari koštaju ukuno do 5-6.000 dinara i zaista nam nije jasno zašto JSS istrajava u svom stavu da se ne dodeljuju pehari za drugo i dva treća mesta.. I medalje su mogle biti malo kvalitetnije, bar kakve su se dodeljivale u ranijim ligama jer se domaćin potrudio da lepo ukrasi pobedničko postolje pa će fotografije ekipa sa medaljama oko vrata ostati lepo svedočanstvo o ovoj sportskoj priredbi..

Beočin, 22.11.2015. godine
Pripremio: Media tim „Cementa“

Galerija fotografija:

 1,527 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *