4. Memorijal „Svetozara-Draže Mihailovića“ U Novom Sadu

Objavljeno: 3 септембра, 2011

U subotu, 03.09.2011. godine, u judo sali na novosadskom SPENS-u, održan je četvrti memorijalni trurnir „Svetozar Draža Mihailović“, u organizaciji judo kluba „Slavija“.

Na turniru je nastupilo 78 takmičara iz 20 klubova, iz Srbije, i pet država iz okruženja (Hrvatska, BiH, Crna Gora, Mađarska i Slovačka). Radilo se u pet težinskih kategorija, od 66 do +90 kg.

Predsednik judo kluba „Slavija“, Danilo Golubović, je biranim rečima, pozdravio takmičare i goste, a posebno osvajače medalja na nedavnim prvenstvima Sveta, u Parizu za senire, srebrnog, Srđana Mrvaljevića, i Davida Tekića „naše gore list“, koji nastupa za Nemačku reprezentaciju, koji je nedavno, na prvenstvu Sveta za kadete u Kijevu, osvojio bronzanu medalju.

U publici, su viđene i legende „Slavije“, Slavko Obadov, Kostadinis Dimitrakis-Grk, Janoš Čihi i Slavko Sikirić, ali i dame, Svetlana Vajnberger i Rada Mijić.

Gost na turniru je bio i predsednik judo saveza Srbije, Ivan Todorov.

„Cement“ je predstavljao samo Goran Prgonjić, u kategoriji preko 90 kg, i osvojio drugo mesto i srebrnu medalju. U prvom kolu pobedio je teškaša „Žandarmerije, Kalić Čedu, a u drugom, i Gajić Vladimira, iz „Slavije“, efektnim iponom. U polufinalu je bio bolji od Crnogorskog reprezentativca, Mladena Mišurović, kojeg je takođe bacio na efektan ipon tehnikom „kosoto-gake“. U finalu se sastao sa Predragom Budićem iz „Žandarmerije“ i morao priznati da je Budić trenutno spremniji borac. Doduše Prgonjić je imao veoma dobar napad ubadanjem „osoto-garija“ ali je Budić izdržao napad i u sledećem gardu iskoristio Prgonjićevu statičnost i bacio ga na levi „sasae“, za ipon.

PLASMAN TAKMIČARA PO KATEGORIJAMA:

-66 kg

1.Laslo Juraček (Mađarska)

2.Nikola Gušić (Crna Gora)

3.Marko Vukičević (OJK Beograd)

3.Igor Ćosić (Rekord)

-73 kg

1.Ljubiša Kovačević (Slavija)

2.Đorđe Tomić (Rekord)

3.Miroslav Begović (Bezbednost)

3.Dragan Mitrović (Partizan BG)

-81 kg

1.Uroš Nenković (Partizan BG)

2.Stevan Stamenković (Kinezis)

3.Željko Muminović (Crna Gora)

3.Marko Vuković (Žandarmerija)

-90 kg

1.Luka Gartner (Slavija)

2.Aleksandar Kukolj (Rekord)

3.Miloš Vukičević (OJK Beograd)

3.Dragan Begović (Bezbednost)

+90 kg

1.Predrag Budić (Žandarmerija)

2.Goran Prgonjić (Cement)

3.Dejan Vukčević (Crna Gora)

3.Mladen Mišurović (Crna Gora)

 

KOMENTAR:

Najzanimljivije borbe su viđene u finalima kategorija do 73 i do 90 kg u kojima su učestvovali domaći takmičari i takmičari iz „Rekorda“. Iako nisu bili favoriti u tim borbama „Slavijaši“ su priredili prijatno iznenađenje, i svom klubu doneli dve zlatne medalje.

Prvo je Ljubiša Kovačević, u kategoriji do 73 kg, pobedio aktuelnog prvaka države, Đorđa Tomića iz „Rekorda“, a potom je i Luka Gartner, ukategoriji do 90 kg, „isprašio“ juniorskog vice šampiona Evrope, Aleksandra Kukolja, iz „Rekorda“.

Bilo je još iznenađenja. U Kategoriji do 81 kg. aktuelni prvak države, Miroljub Ivezić, iz OJK-a ispao je u prvom kolu od Aleksandra Stamenkovića iz „Kinezisa“, kao i Boško Ostojić iz „Voždovca“, od Željka Muminovića, iz Crne Gore. U ovoj kategoriji prvo mesto je zasluženo osvojio, Uroš Nenković-Česma, iz beogradskog „Partizana“, koji je u finalu iponom savladao Stevana Stamenkovića iz „Kinezisa“.

U kategoriji do 66 kg. mađarski takmičar, Laslo Juraček, je bio bolji od borbenog Nikole Gušića, iz Crne Gore. U ovom meču je bilo i sudijskih „previđanja“ jukoa, ali je sve prošlo sa malo glasnijim negodovanjem trenera iz Crne Gore, Šćepovića.

 

Beočin, 03.09.2011. godine

Pripremio: Andrija Mumović

Video:

Foto galerija:


 1,292 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *