pinupmostbet casino kzhttps://pinup-oyun.com/pinup kzlucky jet

STEFAN ZLATAN, MARIJA SREBRNA A KALABIĆ BRONZANI

Objavljeno: фебруар 28, 2016

Medalje na državnom

U subotu, 27.02.2016. godine u Rumi je održano prvenstvo Srbije za kadete na kojem je nastupilo 180 takmičara iz 60 klubova. Tehnički organizator je bio JK “Sloven”-Ruma, koji je na čelu sa agilnim trenerom Bjelić Branislavom i predsednikom kluba Bosančić Željkom preduzeo sve da šampionat protekne u najboljem redu. Takmičenju su prisustvovali Vukmirica Svetislav, predsednik JSS, Popović Lidija gen. sek. JSS, Prof. dr Miroljub Blagojević, predsednik takmičarke komisije JSS, nacionalni treneri Spasić Dragan za kadetkinje i Munir Šabotić za kadete kao i brojni gosti i zvanice. Prvenstvo je otvorio predsednik  “Slovena”, Bosančić Željko koji je biranim rečima pozdravio sportiste, službena lica i sve prisutne u sali, a potom istakao da je ovo godina u kojoj klub slavi jubilej, “50 godina judo-a u Rumi” i pozvao predstavnike svih klubova da posle takmičenja dođu na banket-večeru radi proslave ovog lepog jubileja.

Ostaće nam žal što u sali nije bio i začetnik judo-a u Rumi i osnivač judo kluba “Sloven”, Stojanac Dušan bez koga možda u Rumi ne bi ni bilo judo-a..

Stručni žiri je za najbolju kadetkinju proglasio Petrović Nadeždu iz “Slavije”, kojoj je pehar predao nacionalni trener Spasić Dragan, a za najboljeg kadeta Jasnić Mirka iz “Slovena”, kome je pehar predao nacionalni trener Munir Šabotić.

“Cement” je predstavljalo 8 takmičara koji su osvojili 3 medalje, od kojih je jedna zlatna, jedna srebrna i jedna bronzana.

Plasman kadetkinja:

-52 kg    Ivković Marija 2. mesto

                Knežević Aleksandra-bez plasmana

-70 kg    Bošković Milana-bez plasmana

Plasmankadeta:

-50 kg     Knežević Veljko 7. mesto

-60 kg     Stojanović Jovan-bez plasmana

-66 kg     Kalabić Dušan-bez plasmana

-81 kg      Aničić Stefan 1. mesto

+90 kg      Kalabić Aleksandar 3. mesto

Komentar:

Ovaj izveštaj ćemo svakako početi od Aničić Stefana koji je nastupao u kategoriji -81 kg gde je dominantno osvojio prvo mesto i zlatnu medalju. On je u prvom kolu iponom savladao Nedeljković Dimitriju iz “Rakovice”, a u drugom Vulin Jovana iz “Crvene zvezde”, takođe iponom i plasirao se u polufinale. Tu je, takođe iponom pobedio Dostić Nikolu iz pančevačkog “Dinama” i izborio plasman u željeno finale. U finalu smo očekivali Jovanović Lazara iz somborske “Bačke” ali je on izgubio u polufinalu meč od Mirošnjikov Maksima iz “Slavije”, koji je tako stigao u finale, što je bilo malo iznenađenje. U finalnom meču nije bilo dileme oko pobednika jer je Aničić pokazao da je danas najbolji u kategoriji i da neće dozvoliti nikakvo iznenađenje. Tako je i bilo. On je nakon jedne  akcije plasirao tehniku gušenja i Mirošnjikov je predao borbu. Bravo za Stefana..

Ivković Marija je na šampionat došla kao prvakinja države u kategoriji -52 ali je imala težak zadatak da titulu odbrani obzirom da joj je ove godine u kategoriju došla (iz kategorije -48 kg) vicešampionka Evrope, Petrović Nadežda iz “Slavije”. Pošto se očekivalo njihovo finale one su u svojim grupama bile dominantne i sa po tri pobede stigle u finale. Marija je sve tri svoje rivalke savladala iponima i to, Ristić Jovanu iz “Kodokana”, Marković Mariju iz kraljevačkog “Partizana” i Labović Emiliju iz “C. Zvezde. U finalnom meču sa Nađom, Marija je u početku bila dominantnija u gardu i izvela jedno čišćenje za koje je trener Morina zatražio yuko. Pošto je Nađa pala na bok, ali više na prednju stranu, sudije nisu vrednovale bacanje traženim yukoom i meč je nastavljen. Da li je ovo malo dekoncentrisalo Mariju ne znamo ali ona je u nastavku borbe dozvolila Nađi da napravi nekoliko vezanih ulazaka pa je sudija Malešević Nikola, Mariji dodelio dva shido-a što je Nađi bilo dovoljno za ukupnu pobedu i zlatnu medalju. Naša Marija se morala zadovoljiti srebrom ali ostaje utisak da je mogla i do zlata da je sa samo malo više oštrine i žara ušla u ovaj meč.

Kalabić Aleksandar je prijatno iznenadio bronzom u kategoriji preko 90 kg. Doduše on je to najavio osvajanjem bronzane medalje na prvenstvu Vojvodine, gde se pojavio posle skoro godišnje pauze na takmičenjima. On je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom pobedio iponom Lukić Slobodana iz beogradskog “Voždovca” i plasirao se u polufinale. U polufinalnom meču je poražen od Milovanović Nemanje iz “DŽUNS-a”, koji je posle osvojio zlatnu medalju u ovoj kategoriji pobedivši favorizovanog Kaplačinu iz beogradskog “Partizana”. Kalabić je pobedom u repesažu odbranio bronzanu medalju i stao na postolje, rame uz rame najboljim teškašima u Srbiji.

Ostali naši takmičari nisu bili na visini zadatka, a pre svih Knežević Veljko i Stojanović Jovan. Veljko je u kategoriji do 50 kg imao dve pobede i dva poraza i osvojio samo 7. mesto dok je Stojanović ostvario jednu pobedu i dva poraza i ostao bez plasmana. Bez plasmana su završili i Kalabić Dušan do 66 kg, Knežević Aleksandra do 52 kg i Bošković Milana do 70 kg. ali za njih ima vremena pošto i dogodine ostaju u kategoriji kadeta.

Referisaćemo i nastup Jasnić Mirka iz JK “Sloven”-Ruma, koji je pobratim našem Aničiću, pošto su se zajedno pripremali za ovaj šampionat. Mirko je danas bio na visini zadatka i sva 4 svoja rivala je pobedio i stigao na vrh pobedničkog postolja u kategoriji do 73 kg. Čestitamo Mirku i njegovom treneru Bjelić Branislavu ali i njegovom ocu Milanu koji ga nekoliko puta nedeljno dovodi na treninge kod nas u Beočin. Čestitamo naravno i njegovom dedi koji je na ovu titulu čekao 10 godina, pošto je ovo prva Mirkova titula.

Sve u svemu treneri Morina i Mumović su zadovoljni plasmanom naših judoka jer su planirane 3 medalje koje su i osvojene. Pravo za učešće na Balkanskom i Evropskom šampionatu su izborili Aničić Stefan i Ivković Marija, a Kalabić Aca će morati da čeka da neko od finalista u njegovoj kategoriji ne bude spreman za ova takmičenja. No on ima pravo učešća na Evropskim KUP-ovima gde će sticati potrebno iskustvo i formu za reprezentativne nastupe.

Nakon takmičenja delegacija “Cementa” je otišla u restoran Đeram, na proslavu jubileja “50 godina judo-a u Rumi” gde je trener “Slovena” čak i zapevao na mikrofon sa lokalnim muzičarima i da vidite.. zvučao je sasvim solidno iako nije estradni umetnik.

U Beočinu, 28.02.2016. godine

Pripremio: Andrija Mumović

 

 1,002 total views,  2 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *