Izveštaj sa VII Međunarodnog Judo Trofeja Beočina 2016

Objavljeno: 17 oktobra, 2016

imgp8865-medium

Sedmi Međunarodni judo „Trofej Beočina“ održan je 15.10.2016. godine u Sportskom centru Beočin, u tehničkoj organicaciji JK „Cement“ i pod pokroviteljstvom Opštine Beočin.


Na turniru je učestvovalo rekordnih 481 takmičar iz 46 klubova iz 5 zemalja /Grčka, Bugarska, Hrvatska, BIH i Srbija/.

Takmičenje je otvorio predsednik Opštine Beočin, Mitar Milinković, inače naš najuspešniji takmičar u istoriji kluba, u prisustvu brojnih gostiju među kojima su bili: dr Janis Kafenterakis, predsednik Grčke judo federacije, naše judo legende dr Slavko Obadov, Momir Lučić, Pavle Bajčetić, Miloš Mijalković, Marica Arsenović-Vajnberger, dr Jovan Pejčić, Svetlana Vajnberger, porodica Majdov, nacionalni trener za kadete Munir Šabotić, dirkektorka Osnovne škole Sakan Tatjana, direktorka Sportskog centra Beočin Jelena Drobnjak, Direktor hotela „CEPTOR“-Andrevlje Bračika Dragan i drugi. Njima je pripala i čast da podele medalje pobednicima u pojedinim uzrasnim kategorijama. Okom kamere sve je zabeležila i ekipa RT Vojvodine na čelu sa Otašević Sinišom.

Rukovodilac suđenja je bio Vlatko Belovuković iz Sombora, delegat Barna Vlastimir iz Novog Sada, službeni lekar dr Pušara iz Beočina, službeni fotograf Ismet Ademovski iz Beočina.

Ukupni plasmani:
1.mesto za poletarke osvojio je JK „Rakovica“-Beograd
1.mesto za poletarce osvojio je JK „Cement“-Beočin
1.mesto za ml. pionirke osvojio je JK „Ruma“-Ruma
1.mesto za ml. pionire osvojio je JK „Dinamo“-Pančevo
1.mesto za st. pionirke osvojio je JK „Voždovac“-Beograd
1.mesto za st. pionire osvojio je JK „Cement“-Beočin

1.mesto u UKUPNOM PLASMANU osvojio je JK „CEMENT“-BEOČIN

Svi klubovi koji su bili najbolji i nekoj uzrasnoj konkurenciji nagrađeni su peharima, a „Cement“ velikim peharom za titulu najboljeg od najboljih.

Za najboljeg sudiju proglašen je NIKOLA JEREMIĆ iz Rume kojem je pripala prigodna plaketa.

Za najboljeg trenera proglašen je TRAJANOVSKI VLADISLAV-PEPE, kao trener najboljeg kluba

Za najbolji inostrani klub proglašen je judo klub „RANDORI“ iz Istočnog Sarajeva/BIH.

Prigodne plakete za doprinos u organizaciji 7. judo „Trofeja Beočina“ uručene su:
-Opštini Beočin-predsedniku Milinković Mitru
-Sportskom savezu opštine Beočin-predsedniku, Milinković Milenku
-Porodici Majdov za veliki doprinos razvoju i promociji srpskog sporta
-Sportskom centru Beočin-direktorki Drobnjak Jeleni
-Hotelu CEPTOR-Andrevlje direktoru Bračika Draganu
-Osnovnoj Školi „Jovan Grčić Milenko“-Beočin
-Radio televiziji Vojvodine-novinaru Otašević Siniši
-„Večernje Novosti“-Beograd-novinaru Bajić Slobodanu
-„Dnevnik“-Novi Sad-sportskoj redakciji
-Judo klubu „Volos“ iz Volosa/Grčka-treneru Janisu Kafenterakisu
-Judo klubu „Topalov“ iz Bate/Bugarska-treneru Kostadinu Topalov

Iako nismo imali dovoljno plaketa veliku zahvalnost dugujemo roditeljima i članovima našeg kluba za veliki doprinos u tehničkoj organizaciji turnira i njima pripada ružičasti „Grand prix“ koji pripada i pokrovitelju ove lepe sportske manifestacije Opštini Beočin na čelu sa predsednikom Milinković Mitrom. Veliko HVALA dugujemo agenciji „Tipping Point“ iz Sr. Kamenice kao i firmama „Brendomania“ iz Šakotinca i „Energopromet“ iz Rakovca.

Crni „Grand prix“ bi dodelili trenerima koji su od organizatora uporno tražili, da mimo protokola dodele medalja na pobedničkom postolju, „uzmu“ medalje za svoje takmičare jer su jako „žurili“ da odu kući.. Iako je već verovatno svima poznato da na našem turniru posebno poštujemo osvajače medalja, koji su svojim radom i trudom zavredili da stanu na pobedničko postolje, i da službeni fotograf to ovekoveči fotografijom, koja se posle može skinuti sa našeg web sajta www.jkcement.rs.

Naravno organizator je ostao dosledan svojim pravilima koja važe od prvog „Trofeja“ 2010. godine pa koristimo priliku da se izvinemo tim trenerima ako smo malo bili i neprijatni, ali je sve u interesu dobre organizacije i judo sporta uopšte. Zahvalili bi se i svim takmičarima koji su na postolje dolazili uredno obučeni u kimona jer je i to jedno od naših „pravila“, a na ovom turniru smo imali samo jednog takmičara koji to nije poštovao. Pošto je iz inostranog kluba biće mu oprošteno što smo ga čekali da se presvuče kako bi ipak bio na postolju sa svojim rivalima..

Sutra dan je održan zajednički trening na kojem su učestvovali takmičari inostranih ekipa i domaći takmičari, a koji je vodio dvostruki juniorski šampion Evrope, Nemanja Majdov sa trenerima iz Bugarske i „Cementa“. Obzirom na njegovu veliku popularnost najmlađi takmičari su iskoristili priliku da se fotografišu sa šampionom i poželeli mu da bude i Olimpijski pobednik već u Tokiju 2020-te..

Zahvaljujemo se svim klubovima i takmičarima na učešću i nadamo se da se vidimo na 8. „Trofeju“ 2017. godine u još većem broju..

Beočin, 16.10.2016. godine
Direktor Turnira,
Andrija Mumović


Galerije fotografija:

Uvod:

Svečano otvaranje:

Borbe:

Prijatelji kluba i gosti:

Dodela medalja – poletarke:

Dodela medalja – poletarci:

Dodela medalja – mlađe pionirke:

Dodela medalja – mlađi pioniri:

Dodela medalja – starije pionirke:

Dodela medalja – stariji pioniri:

Ostalo:

 

 

 1,171 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *