„CEMENT“ TREĆI NA JUNIORSKOM TURNIRU „POBEDNIK ZRENJANINA“

Objavljeno: 25 октобра, 2016

20161022_152728

U subotu, 22.10.2016. godine u organizaciji Judo kluba „Proleter MD“, u kristalnoj dvorani u Zrenjaninu održan je 1. ekipni juniorski judo turnir „Pobednik Zrenjanina“ na kojem je nastupilo 7 ekipa.

Organizator je obezbedio i novčane nagrade za osvajače prva tri mesta i to 1.000 eura za prvo, 400 eura za drugo i 100 eura za treće mesto. Po propozicijama turnira ekipe su se mogle pojačati sa tri strana takmičara što su sve ekipe i učinile sem naše ekipe. Ekipe su bile podeljene u dve grupe i to:

„A“ grupa: „Partizan“-Beograd, „Proleter“-Zrenjanin i „Kinezis“ iz Niša
„B“ grupa: OJK Mile Dragić-Beograd, „Cement“-Beočin „Sloven“-Ruma i „Bezbednost“-Novi Sad

Plasman:
1.mesto: JK „Partizan“-Beograd
2.mesto: JK „Proleter MD“-Zrenjanin
3. mesto: JK „Cement“-Beočin
4.mesto: JK „OJK Mile Dragić“-Beograd
5.mesto: JK „Sloven“-Ruma
6. mesto: JK „Kinezis“-Niš
7.mesto: JK „Bezbednost“-Novi Sad

„Cement“ je bio najmlađa ekipa na turniru ali se velikom borbenošću svih takmičara uspeo popeti na pobedničko postolje i prigrliti pehar za 3. mesto. Pehar je uručen treneru ekipe Morina Šefkiji ali ga je on odmah predao Veljku Kneževiću koji je nastupao u kategoriji do 55 kg i postigao 5 pobeda pa je jedan od najzaslužnijih za ovako lep uspeh ekipe. Treba reći da su i ostali naši takmičari dali svoj doprinos kroz turnirske mečeve u grupi, (Kajić, Jasnić, Kostić), a odluku o osvajaču bronzanog pehara doneo je Kostić Vladimir u kategoriji preko 90 kg. Naime u toj borbi sastali smo se sa odličnom ekipom „OJK Mile Dragić“ iz Beograda i u prvih 6 težinskih kategorija rezultat je bio 3:3 pa su pobednika odlučivali teškaši, Đinović za „OJK“ i Kostić za „Cement“. Na našu sreću bolji je bio Kostić i pehar je stigao u Beočin. Zanimljivo je reći da smo u okviru naše grupe imali pravu dramu u meču sa JK „Sloven“ iz Rume sa kojim smo imali potpuno izjednačen rezultat u ukupnom skoru pa su izvučene 3 kategorije za ponovne borbe, i to -55 kg, -66 kg i -90 kg. Naš Veljko Knežević je bio bolji od svog protivnika Milovanovića i mi smo poveli sa 1:0. Jovan Stojanović nije uspeo izdržati nalete Ušljebrke u kategoriji do 66 kg pa je rezultat poravnat na 1:1. Odluka je pala u kategoriji -90 kg gde je borbeni Borislav Adžić bio bolji pa smo mi prošli iz grupe u polufinale. U polufinalu smo poraženi od beogradskog „Partizana“ sa 4:3. Oni su posle u finalu za zlatni pehar pobedili domaći „Proleter“, a mi „OJK“ za bronzani pehar. Obzirom da smo samo mi nastupali isključivo sa našim takmičarskim pogonom, bez pozajmica, ovaj pehar sija kao da je zlatan.

Koristimo priliku da se zahvalimo i roditeljima koji su našim dečacima davali podršku sa tribina i tako doprineli da se osvoji treće mesto i pehar kao i televiziji Vojvodine, čiju ekipu je predvodio novinar Siniša Otašević, koja je okom tv kamere zabeležila najzanimljivije detalje iz mečeva u Zrenjaninu.
Nagradu od 100 eura smo odmah potrošili na ručku u „Karašu“. Ovo je bila dobra provera ekipe pred početak Prve lige Srbije u kojoj ćemo nastupati i ove godine.

Za našu ekipu nastupali su:
Do 55kg Veljko Knežević i Velimir Kosović, do 60 kg Alen Kajić, do 66 kg Jovan Stojanović i Nemanja Nikolić, do 73 kg Mirko Jasnić i Dušan Kalabić, do 81 kg Stefan Aničić i Stefan Jurković, do 90 kg Borislav Adžić i preko 90 kg Aleksandar Kalabić i Vladimir Kostić.

Beočin 23.10.2016. godine
Pripremio: Andrija Mumović


Galerija fotografija:

 1,161 total views,  1 views today

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *